DEPO FORUM-Paylaşımın Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DEPO FORUM-Paylaşımın Yeni Adresi

Depo Forum Bilgiye Dair Herşey
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ULUDAĞ PASTASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin



ULUDAĞ PASTASI Empty
MesajKonu: ULUDAĞ PASTASI   ULUDAĞ PASTASI Icon_minitimeCuma Mart 27, 2009 11:19 am

ULUDAĞ PASTASI

Malzeme :
1,5 kg. kestane

500 gr. toz şeker

500 gr. krem - şartil

175 gr. un - şeker

75 gr. un

25 gr. yeşil fıstık

Bir paket vanilya

3 adet yumurta.



ULUDAĞ PASTASI Uludag-533x400

Yapılışı :
Öç adet yumurta akı katı . kar hâline getirilir. 75 gr. un. şeker, yumurta sarıları ilâve edilir. Biraz karıştırılır. 75 or. un ve vanilya konur. Yavaşça karıştırılıp içine kâğıt ya­yılmış 20 cm. çapında düz bir kalıba boşaltılır Fırında pi­şirildikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarılır. Biraz likör karıştırılmış şekerli su ile ıslatılır.
Kestanelerin kabuğu soyulur. Kaynar suda beş dakika bırakılır. İnce kabuklar da soyulur. Üstünü geçecek şekil­deki su ile ateşe konur. Boyuna olarak iki parçaya bölünür. Vanilya atılır. Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atılır. Şekerle de kaynatılır. Ağdalaşınca alınır. Ön­ceden, hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eieğin tersinden tepe şeklinde geçirilir. Krem şartil ile her tarafı kapatılarak süslenir. Aralarına fıstık serpil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ULUDAĞ PASTASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PAPATYA PASTASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DEPO FORUM-Paylaşımın Yeni Adresi :: YAŞAM :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: