DEPO FORUM-Paylaşımın Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DEPO FORUM-Paylaşımın Yeni Adresi

Depo Forum Bilgiye Dair Herşey

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

BENİM YAZDIKLARIM KURANA YORUM YAPMAKMIDIR, YOKSA BİZLERE AKTARILAN SÖZLERİ KURAN SÜZGECİNDEN GEÇİRMEKMİ?

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

BENİM YAZDIKLARIM KURANA YORUM YAPMAKMIDIR, YOKSA BİZLERE AKTARILAN SÖZLERİ KURAN SÜZGECİNDEN GEÇİRMEKMİ? Empty
MesajKonu: BENİM YAZDIKLARIM KURANA YORUM YAPMAKMIDIR, YOKSA BİZLERE AKTARILAN SÖZLERİ KURAN SÜZGECİNDEN GEÇİRMEKMİ?   BENİM YAZDIKLARIM KURANA YORUM YAPMAKMIDIR, YOKSA BİZLERE AKTARILAN SÖZLERİ KURAN SÜZGECİNDEN GEÇİRMEKMİ? Icon_minitimePaz Mart 29, 2009 9:16 pm

BENİM YAZDIKLARIM KURANA YORUM YAPMAKMIDIR, YOKSA BİZLERE AKTARILAN SÖZLERİ KURAN SÜZGECİNDEN GEÇİRMEKMİ?
Bazı arkadaşlar yazdığım yazılar hakkında sen kuran ayetleri üzerine yorumlar yapıp hüküm veriyorsun diyorlar. Hâlbuki benim yaptığım kurandan aldığım ayetleri bize öğretilenlerle karşılaştırıp, bize öğretilenlerin doğru olup olmadığını ölçmekten başka hiçbir şey yapmıyorum, yani kuran süzgecinden geçiriyorum, çünkü ayetleri okuyup eğer açıkça belirtilmemiş bir konu hakkında, aslında ALLAH burada gizli bir anlamla şunu da anlatmak istiyor dersem, o zaman işte yorum yapmış, hatta hüküm vermiş, hüküm çıkarmış olurum. ALLAH korusun buda şirktir. Hükmü yalnız ALLAH verir, bize düşen onu okumak, anlamak ve uygulamaktır. Çünkü ALLAHın açıkça belirtmediği bir sözü söylemiş gibi göstermek, kuran ayetinin açık olmadığını söyleyip, açıklıyorum demek olur ki, ne yazık ki günümüzde bu yapılıyor, bunlar ALLAHın affetmeyeceği günahlardandır. Şimdi bakalım ben hüküm verip yorum mu yapıyorum, yoksa ayetleri okuyup bize öğretilenlerle doğruluğunu karşılaştırıyor ve Rabbim`in ne söylediğini mi anlamaya çalışıyorum? Size bazı örnekler vermek istiyorum dikkat edin hiç fikir yürütmeden, yalnız Rahman`ın ayetlerini yazacağım daha sonra da geleneksel İslam’ın bizlere öğrettiği konuları yazacağım, kararı sizler verin tabi birilerinin öğrettiği gibi değil, aklımızı kullanarak, çünkü ben yalnız bunu yapıyorum. Önce ALLAH ın bizlere tavsiye ettiği yöntemi ayetlerinden hatırlatmak istiyorum.

(Sad sur. 29: (Resulüm!) Sana bu mübarek Kitab`ı, ayetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik. Sad sur. 87: Bu Kuran, ancak âlemler için bir öğüttür. ) ALLAH kuranı göndermesinin sebebini bakın nasıl açıklıyor. Ayetleri düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik diyor. Diğer ayette ise tüm âleme bu kitap bir öğüttür diyor. Ama birileri çıkıyor biz bu kitaptan hüküm çıkaramayız, anlayamayız, veli ve âlim insanlar bize anlatmalıdır diyebiliyor. Âlimlere elbette görev düşecektir, müteşabih ayetler için, ama biz kuranın anası olan ALLAHın açıkça bildirdiğini söylediği muhkem ayetlerden bahsediyoruz. ALLAH aklı olan düşünsün ve öğüt alsın diye indirdiğini söylüyor, birileri sanki adeta bizim aklımız yok, biz düşünemeyiz dercesine söylenenlere inanabiliyor. Bakın kurandan bazı ayetlerin sonunda bizlerin nasıl düşünmesini istiyor Rabbim. (Hâlâ düşünmüyor musunuz? ", Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz, Öğüt alan yok mudur, Yemin olsun ki, biz, Kuran`ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var, Ayetleri size açık-seçik bildiriyoruz ki, aklınızı işletebilesiniz. ALLAH, ayetleri size işte böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz. ) Şimdide sizlere vereceğim örneklere lütfen bakınız, acaba ben yorum yapıp hüküm mü çıkarıyorum, yoksa Rahman`ın sözlerini, bana söylenen beşerin sözleri ile doğruluğunu mu karşılaştırıyorum? Karar sizlerin.

ALLAH ardına düştüğümüz ve bizleri doğruya, ALLAH a yaklaştıracağına inandığımız inançlar ve veliler için bakın ne diyor.
(Araf suresi 3; Rabbinizden size indirilene uyun; O`nun berisinden bir takım velilerin ardına düşmeyin! Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz. ) (Zümer sur. 3: Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız ALLAH`ındır! O’nun yanında birilerini daha veliler edinerek, "Biz onlara, bizi ALLAH`a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz. " diyenlere gelince, hiç kuşkusuz, ALLAH onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, ALLAH, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz. )

Yukarıdaki sözleri söyleyen Rabbim bu sözleri söyledikten sonra, bir velinin ardına düşün, sizi bana o yaklaştıracaktır der mi? Bunları söylemekle ben ayetlere yorum mu yapmış oluyorum yoksa birazcık çok değil ALLAHın söylediği gibi aklımı mı kullanıyorum?

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KURANDA GEÇEN VELİ SÖZLERİ BİZLERE NELER ANLATIR?
» KURAN KARANLIKLARDAN AYDINLIĞA ÇIKARIR
» KURAN AYETLERİNİ HER DURUMDA HATIRLAMAK
» Kuran’da Yecuc-Mecuc ve Dabbetül Arz Kıyamet Alameti Olarak Nasıl Geçiyor?
» Acaba Hangi Sigorta Poliçesi Benim İçin Uygun